In samenwerking met IVN en K&C organiseert Biblionet Drenthe inspiratiemiddagen aansluitend bij het thema van de KInderboekenweek. 

Tijdens deze middagen op 19 of 24 september krijg je praktische tips en inspirerende workshops om de komende Kinderboekenweek in het teken te zetten van natuur, cultuur en literatuur. 

Schrijver Pieter Koolwijk, auteur van het Kinderboekenweekgeschenk, neemt je mee in het thema van de Kinderboekenweek 2024 ‘Lekker eigenwijs!’ en belicht dit thema vanuit meerdere invalshoeken. Verder zijn er twee workshops (door IVN en Biblionet) en een inspiratiemoment (door K&C). Deze geven je input om ‘Lekker eigenwijs!’ op een verrassende en creatieve manier te benaderen. Na deze inspirerende middag ontvang je lesmateriaal om met je leerlingen aan de slag te gaan. 

Programma
15.00 uur: start facultatieve inloop met mogelijkheid om in kerntitels te neuzen
15.30 uur: introductie schrijver Pieter Koolwijk
16.05 uur: workshopronde 1
16.35 uur: pauze
16.45 uur: inspiratiemoment door K&C
17.15 uur: workshopronde 2

17.45 uur: afsluiting en uitdelen materialen
De workshops worden in ronde 1 en 2 verzorgd door IVN en Biblionet Drenthe, je volgt ze beide.  

 

Waar?
Deze inspiratiebijeenkomsten vinden plaats op donderdag 19 september (Brinkhof, Norg) en dinsdag 24 september (Veldhoeve, Orvelte). Er mogen maximaal 2 personen per school komen en we werken met volgorde van aanmelding. Er is plek voor 60 personen per locatie. Dus schrijf je snel in via dit formulier. Zitten de bijeenkomsten vol? Dan kom je op de wachtlijst. Deelname is gratis, kom je zonder afmelden niet? Dan sturen we een factuur voor de gemaakte kosten.